Τα ρολά κανέλας στην Ισλανδία είναι από τα καλύτερα και το Ρέικιαβικ έχει υπέροχους φούρνους για να δοκιμάσεις. Μαζί με ένα καλό φλιτζάνι καφέ είναι το καλύτερο ξεκίνημα της μέρας. Αυτή είναι μια συνταγή που έχω μόλις δοκιμάσει με επιτυχία, είναι εύκολη και έχει βασικά υλικά.

Η Ισλανδική συνταγή για εξαιρετικά ρολά κανέλας
Ζύμη
750 ml χλιαρό νερό
15 gr μαγιά ξερή
20 gr ζάχαρη
1,2 kg αλεύρι
2 αβγά
90 gr βούτυρο μαλακό
1 κουταλάκι αλάτι
Γέμιση
200 gr βούτυρο μαλακό
Κανέλα
700 gr ακατέργαστη ζάχαρη
Γλάσο
500 gr ζάχαρη άχνη
120 gr βούτυρο μαλακό
100 ml γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
Τρόπος Παρασκευής
Πρώτα από όλα βάζεις όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύεις τη ζύμη. Την τυλίγεις με μεμβράνη και την αφήνεις να φουσκώσει για δύο περίπου ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Αμέσως μετά ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη, να έχει πάχος περίπου 0,5 εκ. Την αλείφεις με βούτυρο και πασπαλίζεις με κανέλα αλλά και ακατέργαστη ζάχαρη. Μετά τυλίγεις τη ζύμη και κολλάς την άκρη με λίγο νερό. Κόβεις το ρολό σε 24 φέτες και το βάζεις σε βουτυρωμένο ταψί. Στην συνέχεια τα αφήνεις να φουσκώσουν για μία περίπου ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ενώ προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C. Ψήνεις τα ρολά κανέλας για 12-15 λεπτά. Εντωμεταξύ φτιάχνεις το γλάσο. Μόλις κρυώσουν τα ρολά βάζεις το γλάσο και είναι έτοιμα.
Διάβασε ακόμα: Πού να πας για φαγητό στην Ισλανδία

tip/ Υπέροχοι φούρνοι στο Ρέικιαβικ είναι το Brauð & Co αλλά και το Bernhoftsbakari, συνήθως με ουρά το πρωί. Σε όλη φυσικά την Ισλανδία τα τοπικά αρτοποιεία σερβίρουν τις δικές τους εκδοχές παραδοσιακών λιχουδιών. Από τα ψωμιά σίκαλης των Westfjords, που ψήνονται αργά σε γεωθερμικό έδαφος, μέχρι τα λαχταριστά κέικ οι φούρνοι καθορίζουν την ισλανδική κουζίνα.